tiistai 18. kesäkuuta 2013

YARR

Harry Paye day


Harry Paye oli Poolesta kotosin oleva merirosvo ja cool jätkä.. Sen kunniaks Poolessa järjestetään vuosittain Harry Pay Day ja kaikki pukeutuu piraateiks ja The Quay (tuo katu tuossa noin) on täynnä ihmisii ja ohjelmaa niinku livemusaa, kilpailuja, tykillä ammuskeluu, lankulla kävelyy.. miekkoset otti myös toisistaan mittaa mm. köydenvedossa ja tappeluissa! Mä satuin olemaan koko tän päivän töissä, joten missasin tästä suuren osan ja toivon ettei enää koskaan oo noin kiireistä päivää! 




Koko meidän henkilökuntaki oli toki pukeutunu ja mullekki löyty työpaikan puolesta kuteet.. Kaikki papparat jostain syystä kehui mun ulkonäköä tänä päivänä... Olen otettu.














Tsuippadui

hihi tapasin myös herra Baden-Powellin. Se on se tyyppi, joka perusti tohon viereiselle Brownsea islandille partioliikkeen vuonna kivi. Hauska hemmo.




Kyseiselle saarelle lähtee lähes tosta meidän etuoven edestä päivittäin veneitä turisteilla lastattuina. Sielä juoksentelee harvinaisia punaoravia.. Aleksi onki sielä jo aiemmin täälä ollessaan käyny ja ne mokomat heitteli Aleksia kävyillä! En oo siis ihan varma uskaltaudunko sinne ite tän kesän aikana..

Eksyttiin myös vahingossa kattomaan cycle speedwaytä tähän lähistölle. Siinä oli ensi joidenki pikkusten harjotuksii ja si tuli vähä vanhempii tilalle. Tyypit veti jarruttomilla pyörillä samaa ympyrää kilpaa uudestaan ja uudestaan ja yllätyin iha et kuinka noin yksinkertasta lajii jaksoiki seurata niin pitkään. Poolessa on myös ihan oikee speedwaayjoukkue, Poole Pirates..Pientä ensimakua tän "oikeen" speedwayn katsastamisesta siis..




Ja matka jatkuu.. 

Maanantaiaamulla lähettiin ajaan kohti Weymouthia. (Niin by the way, nyt meillä on käytössä kesäksi aika mehevä auto!) Matka oli supervirkistävä, koska oon nyt useamman päivän ollu putkeen töissä enkä oo ehtiny tekeen paljoo muuta. Tää päivä tuli niin tarpeeseen ja vois sanoo että oli aika täydellinen !

Ajettiin perille paljo kapeita kipputeitä pitkin, joiden yläpuolelle kaartui kaikki tien varressa olevat puut. Ne oli joissain kohdissa leikattu just sen mallisiks että niiden alta mahtui 2kerroksinen bussi tai rekka. Tuntui aiva ku olis ajanu jossai satumaassa! 



Weymouth oli aivan ihana, voisin melkeempä muuttaa sinne! Oikeen semmonen kylämäinen paikka, jossa oli kivoja kävelykatuja, vähän samannäköstä osittain ku Poolessa. Ja tääki paikka tietty meren rannassa.  



Vähä ku jatkoi Weymouthista eteenpäin, päästiin ihan sen eteläkärkeen.. Yritin kattella Ranskaa, mutta vähä huonolla menestyksellä..ylläri..


 Mutta joka tapauksessa.. Tuola jossain vois ehkä kenties olla Ranska.......



 Noh.. ainaki auto on ranskalainen.

Käytiin samalla reissulla näköalakahvilassa milk shakella... En oo varmaan ikinä syöny mitää noin hyvää.. Että jos joskus satutte käymään täälä päin nii menkää ny ees tonne kahvilaan! (jonka nimen unohdin jo..)






(meikän tuleva kämppä...?)




Olisin halunnu itestäni kauniin, ihanan, hehkeän aaltokuvan, mutta ne vähä yllätti.... Ei niiden noin isoja pitäny olla !! Kesä saa nyt kyllä luvan kuivata sen minkä kasteli. Vesi oli muuten tosi kylmää ja suolasta. Nyt voin sanoo melkeen käyneeni täälä uimassa..




Ja pakollinen pubiruokakuva:




Täälä oli hirmu paljo kaiken näkösii veneitä laiturissa ja joka kerta ku ne haluu lähtee johki päin maailmaa, pitää nostaa tommottinen silta et ne pääsee meneen. Pienessä kiireessä tommonen saattais potuttaa. Niitä veneitä oli siis MONTA, joten tota siltaa varmaan nostellaanki kohtuu usein. 

Nyt oon muutes tehny töissä myös hommii keittiössä.. Ei se varsinaiselta ylennyksltä tuntunu ku mut ekan kerran pyydettiin keittiöön, mutta nyt ainaki tiedän mitä en haluu tehä isona.... 




















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti