keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Poolelainen juhannus

Ihmiset on aivan kummallisia täälä, nää ei vietä juhannusta. Mutta minä ja Aleksi ylpeinä suomalaisina päätettiin pitää perinnettä yllä ! Aleksilla oli sopivasti juhannuksena ensimmäinen työpäivä yrityksessä nimeltään Mould cam. Sielä tehään kaiken näkösii juttuja, mistä ei pienet tytöt ymmärrä hölkäsen pöläystä. Mutta ihan parasta, että nyt meillä molemmilla on töitä !

Aleksin työpäivän jälkeen otettiin mukaan kertakäyttögrilli ja eväät ja lähettiin rantaan. Tuuli oli hirmu kova ja meillä oli vähä ongelmia saada grilli syttyyn, mutta kymmenen tulitikkua myöhemmin oltiin ikionnellisia. Grillattiin meidä lihoja ja maisseja siinä ihan julkisella paikalla vaikka ei oikeen tiedetty että olisko niin saanu tehdä, mutta ohikulkijoiden kommenteista päätellen se ei ketää vaivannu.. "Oh, that's sooooooo cuuute" ja "Barbeque, jeaaaaah!" jäi ehkä parhaiten mieleen, mutta moni tuli kommentoimaan kuinka hyvältä tuoksuu ja että ihan niidenki tekis mieli. Koirat oli kans erityisen kiinnostuneita liittyyn meidän seuraan..







 Niin että hyvät jussit vaan kaikille aavistuksen myöhässä ! 

Swanage


Vihdoinki tuli ne kauan odotetut lämpöset kelit ja päätettiin käydä tossa läheises kaupungissa, Swanagessa. Ensimmäinen oikeesti semmonen päivä, et mäki tarkenen... Paikallisten mukaan täälä ei oo aikoihin ollu näin surkeeta, tuulista ja kylmää kesää.. Tää on tätä mun tuurii sen jälkeen ku oon kaikille hehkuttanu että lähen kesäks ruskettuun..


Lähettiin ensi autoileen sand banksin läpi, joka on vähä tällästä rikkaampaa aluetta ja siitä mentiin sit lautalla yli ja jatkettiin autoiluu. Aika höpsöö, mut ihastun täälä kyl jokaseen paikkaan mis käyn.. Semmonen tosi pikkunen ja söpö paikka tääki!
 


Istuskeltiin rannassa ja vesi oli aivan kirkasta.. (tai vaan niin matalaa) että siitä näkyi pohjaan kaikki ne ihan rapusaaliit, mitä mä vähä himoitsin, mutta ravustussetti ei nyt valitettavasti tullu mukaan ! Semmonen juttu kyllä hiukan ärsytti ku ihmiset heitti ruokansa sellaselle aukiolle keskelle kaikkee mis moni istu ja söi.. Sitte meni alle sekunti nii lokit oli paikalla. (Ens kerralla kirjotan blogin ihan vaan lokeista.) Mutta näkymät oli muuten iha kivat.. On se vaan nii mukavaa ku on paljo vettä!



Jos nyt ihan totta puhutaan nii toi vesi on aivan törkeeen kylmää.. Tuntuu kylmemmältä ku avanto ja nyt pitäs kuitenki olla kesä? Jos meen uimaan täälä ollenkaan nii sitte oon kyllä itestäni ylpee. Nää raukat ihmiset ei oo varmaan ikinä täälä saanu uida yli 15-asteisessa vedessä. 



Tutustuttiin myös paikalliseen kasvillisuuteen. Aleksi juuttui puuhun vaikkei sitä myönnäkkään ja nää lehdet on hurjan isoja !




Meistä kyllä huomaa että ollaan turisteja.. 

Käytiin myös tällä samalla reissulla tämmösessä minilinnassa. Se oli ihan hellunen..



Se oli aika nopeesti nähty, mutta kahvi oli hyvää ja ihan kivat näkymät jälleen kerran.



Käytiin myös siinä lähiympäristös vähä käppäilees ja yhtäkkiä nähtiin trooppinen ja erittäin harvinainen eläin!! Aleksin mukaan se oli supikoira (ja kyllä.. se on trooppinen) ja mä olin aivan varma että se oli minkki.. Jännäks meni, empä olis arvannu että tääläki päin maailmaa on pupuja. Se oli kiva yllätys.

Päivän päätteeks käytiin vielä kattelees vähä yhtä meidän lähistöllä olevaa rantaa ja tietenki leikkipuistoo.. Oon ikuisesti katkera, koska näillä on täälä leikkipuistos uima-allas. 




 
Oon jääny niin paljosta paitsi lapsena, että päätin että vielä ei oo liian myöhästä :----)









Rakkaudesta apinaan


Eräänä kauniina vapaapäivänä päätettiin mennä kattomaan apinoita. Tässä lähellä on paikka nimeltä Monkey World, missä on hirmu määrä apinoita, jotka on pelastettu mm. laboratorioista, joissa on tehty eläintestauksia tai ihmisiltä, jotka on pitäny niitä lemmikkeinä. Osa oli ollu mukana sirkuksissa tai elokuvahommis. Tommoset olot ei ny kuitenkaa oo niille aivan luonnollisia ja ku niistä tulee agressiivisia tai muuten liian vaikeita, niitä aletaan hakkaan, myrkyttään ja pitään nälässä että vaikka turistit voi ottaa niiden kaa kuvia ilman että ne käy kimppuun. Eka ne on tietty laittomasti haettu luonnosta ja ne, joita ei oo päätetty syödä, on salakuljetettu ties minne. Suututtaa.


Mutta joka tapauksessa käytiin kattomassa nyt näitä apinoita, joita oli koko paikassa yhteensä n.250. Niille oli rakennettu tosi isot alueet, missä ne si köllötteli ja osa riehui iha hullun lailla. Tosi paljo erilaisia otuksia ja aivan liian sulosia! :)



Sielä oli myös pieni alue, missä osa niistä vapaina. En nyt oikeen tiedä minkä sortin apinaeläimiä nää oli, mutta ihan hauskoja veikkoja.



 
Mun ehdoton suosikki oli kuitenki vaaleenpunaseen peittoon kääriytyny apina nimeltään Oshine. Sitä oltiin pidetty lemmikkinä, puettu ihmisten vaatteisiin ja syötetty ihmisten ruokaa ja paljo herkkuja, joten se oli tooooosi pullukka. Se oli kyllä rakkautta ensi silmäyksellä.. Jos meidän välissä ei olis ollu lasia, olisin saanu muutaman tosi märän pusun ! Näytin sille kieltä ja se alkoi heti pussaileen, iha pöhkö.




Miksen mä tänne hakenu töihin ?!?
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti